top of page

Over Dutch Angus

Black Angus vlees staat voor kwaliteit en wordt om die reden steeds populairder. Door de grote vraag naar Black Angus vlees wordt het vanuit alle uithoeken van de wereld ingevlogen. Dit terwijl in Nederland ook Black Angus runderen worden gehouden.


Daarom is Dutch Angus in 2012 opgericht. Om de uitdaging aan te gaan om het aantal Black Angus runderen verder te laten groeien en hiermee een lokaal alternatief te kunnen bieden voor geïmporteerd Black Angus vlees. Als Dutch Angus zorgt voor goede afzet, verdienen de boeren meer en kunnen wij garanderen dat het Black Angus vlees op natuurlijke wijze tot stand komt. Zo kan belasting voor het milieu worden verminderd en is betere controle op kwaliteit en dierenwelzijn mogelijk.

De runderen van Dutch Angus komen van geselecteerde boeren en leveranciers om constante levering en kwaliteit te garanderen. Ook is er een eigen boerderij in Leur (Gld.) waar de Nederlandse Black Angus runderen op ieder moment kunnen worden bezocht.

Angus bee
Aberdeen Angus
Aberdeen Angus koeien

Hans Kerkhof

is opgegroeid op een melkveebedrijf en zijn hele leven werkzaam in de veeverbetering. Hans is een van de oprichters van Xsires Crossbreeding en gespecialiseerd in het inkruisen van melkvee.
Sinds 2016 ook actief met Angus runderen onder de naam Frysk Black Angus.

is opgegroeid met Angus runderen op de Angus boerderij van zijn familie, waar sinds 1992 Angus runderen worden gehouden. Naast de activiteiten voor Dutch Angus, heeft Philip verschillende functies gehad in de internationale vleeshandel. 

bottom of page